Är du patient?

Stockholm Hernia Center är en privat klinik. Du behöver ingen remiss för att boka en tid hos oss. Det går bra att kontakta oss med beskrivning av dina besvär så bokar vi en tid för en lämplig bedömning. Det går även bra att boka tid för funktionell bedömning med ultraljud via Hela Kvinnans Klinik, www.helakvinnansklinik.se.

Vi har samarbeten med vissa regioner och vissa försäkringsbolag. Kontakta din hemmaklinik, ditt försäkringsbolag eller kontakta oss för mer information om vad som gäller i det landsting du tillhör.

För dig som söker privat så kan vi rekommendera hjälp med finansiering. Priser för bedömning och kirurgiska ingrepp enligt nedan.


Patientberättelser

avatar1

Emma 36 år, lantbrukare i Borås:

"Under 10 år av mitt liv har jag levt med en diastasis recti. Diastasten gav mig mycket problem genom att den orsakade illamående, magsmärtor, inkontinens, diskbråck och smärta i bäcken, länden och bröstryggen. Nu är det ett år sedan jag gjorde min operation via HKK/SHC med Anders Olsson som kirurg och idag är jag så gott som smärtfri och känner mig stark.

Operationen och läkningen gick bra. Bemötandet från Anders och Katarina är toppen och genom att välja HKK/SHC och köpa ett färdigt koncept som innehåller undersökning, pre-träning, operation, gördel, rehabprogram, återbesök och telefonkontakter så är man i trygga händer. Jag kan varmt rekommendera HKK/SHC där man är i lugna och kompetenta händer".

avatar1

Johanna 39 år, naprapat i Kungsbacka:

"Jag är väldigt nöjd med mottagande och den hjälp jag fick i samband med min operation via Hela kvinnans klinik och Stockholm Hernia Center.

Både innan och efter operationen hade jag stöd och fick förståelse och feedback, som gjorde att jag kände mig väldigt trygg under läkningsprocessen och rehabiliteringen. Här har man kunskapen om vilka symptom en rectusdiastas kan ge, när det finns anledning att göra operation och när träning ska vara första valet. Man har erfarenhet av att utföra denna typ av operation, vilket jag upplevde inte var fallet i mitt landsting, där jag först sökte.

Kunskapen och tilliten till Hela Kvinnans klinik var anledningen till att jag valde att göra min operation privat, istället för att vänta på att komma fram i den långa långa kön som plastikkirurgin i Göteborg hade vid tillfället för min operation.

Nu sitter magen på insidan av kroppen igen, som den gjorde innan jag fick mina 3 barn. En otrolig lättnad att inte behöva tänka på magen 24h om dygnet, ingen smärta längre, och fram för allt en känsla av att bålen ger mig kraft igen!

Stort tack!"

avatar1

Camilla 40 år, barnskötare i Strängnäs:

"Mitt namn är Camilla, jag är 40 år och har fyra fina döttrar. De två första föddes vaginalt och de två senare föddes med snitt. Jag har efter graviditet tre haft otroliga smärtor i ryggslut, magen, uppblåst mage och synliga tarmrörelser.

Har provat olika hjälpmedel, mammamageträning, personlig tränare på gym, hemmaövningar och sjukgymnastik. Inget har fungerat, smärtan sitter där och min diastas mäts upp till 4 fingrar i bredd. Jag har sökt hjälp för mina besvär men fått till svar att "vi gör inga sådana operationer i detta landsting".

Till slut rekommenderade en mammamagetränare mig att kontakta Anders Olsson på Hela kvinnans klinik. Han mätte min magmuskeldelning till 13 cm, jag såg ut att vara gravid i 7 månaden.

Anders opererade mig september -18, det bästa jag gjort! Jag har inga smärtor i rygg och mage längre och jag ser inte längre gravid ut. Jag känner mig HEL och jag kan shoppa vilka kläder jag vill eftersom jag inte har något jag vill dölja längre.

Operationen gick smidigt, mina magmuskler syddes ihop och lös/överhängande hud avlägsnades. Ett bikinisnitt som knappt syns! Jag har gjort den bästa investeringen i mig själv."


Priser

Prissättningen för operation är individuell och beror bla på operationsmetod och planerad rehabilitering. Kontakta oss för mer detaljerad information om kostnaden för din behandling.

Telefonkonsultation med läkare (20 min): 500 kr

Läkarundersökning inkl Ultraljud (40 min): 950 kr (750 kr vid remiss)

Second opinion.
Läkarundersökning med ultraljud efter operation på annan klinik: 1.950 kr

Operation ljumskbråck: 25.000 - 40.000 kr

Operation rektusdiastas: 70.000 - 100.000 kr

Operation bukväggsbråck: 10.000 - 100.000 kr

Kontakta oss

Finansiering

Image

Vi erbjuder räntefri delbetalning upp till 60 000 kr och med ränta upp till 200 000 kr. Du kan finansiera privatbetald vård, utbildning, skönhet, hälsa och veterinärvård. Avbetalning sker med ett fast belopp varje månad.

Kontakta Medical Finance